Träfigurer mm

Ostheimer är en firma i Tyskland, som sedan 60 år, tillverkar handgjorda träfigurer som tar fram det karaktäristiska hos djur och människor.

Figurerna är tidlösa och de är framställda under noggranna miljövänliga processer. De tillverkas för att befrämja och utveckla barnens lek och fantasi. Företaget arbetar med funktionshindrade människor och ger dem en meningsfull tillvaro genom sin produktion.
Med dessa träfigurer kan de flesta sagor lekas, det finns riddarborg, Noaks ark, julkrubbor mm och ger man barnen tillgång till denna typ av leksaker kommer det garanterat att lekas mycket med dem. Tillsammans med träfigurerna kan barnen bygga med kottar, stenar, bark, tyger mm och göra ett levande landskap som kan förvandlas och utvecklas under lekens gång. I en gemensam lek kan barn i olika åldrar bygga tillsammans och utveckla respekt och social gemenskap.

Figurerna är handmålade i ogiftiga vattenlösliga lasyrfärger, skyddade med valnötsolja  - bara helt miljögodkända produkter. Produkterna uppfyller kraven för CE-märkning

Observera också att en del träfigurer är mycket små och därför ej lämpliga för barn som stoppar i munnen.
Förfina sökningen